04 mei 2024

Van zaterdag 18 t/m 25 mei is het ‘De week van de Biodiversiteit’.

Van zaterdag 18 t/m 25 mei is het ‘De week van de Biodiversiteit’. Onze leefomgeving staat enorm onder druk: geplande nieuwbouw, meer autowegen en nog meer verkeer, bestrijdingsmiddelen en door klimaatverandering gaat onze biodiversiteit hard en zienderogen achteruit. Door samen te werken kunnen we het tij keren en bouwen aan een schonere en gezondere leefomgeving. Hierbij leggen wij de focus op klimaatadaptatie, duurzaamheid en het bevorderen en herstellen van de biodiversiteit. Bij het Vlinderhuis in het Vegtelarijpark zijn er vanaf 18 mei de hele week verschillende activiteiten en bent u van harte welkom om te komen kijken wie wij zijn en wat wij doen. Want naast zwerfafval opruimen doen wij zoveel meer voor een groene en gezonde leefomgeving. Samen kunnen we voor een positieve impact op mens, milieu en onze leefomgeving zorgen. Wij doen dit al. Doet u mee?

*Op dinsdag 21 mei zal in het Episch Centrum om 19:30 uur de film ‘Onder het maaiveld’ vertoond worden. Inloop is om 19:00 uur. Kaarten kunt u nu reserveren. Vol is vol.

*Op woensdag 22 mei van 16:00 tot 19:00 uur is er bij het Vlinderhuis speciaal voor de inwoners van de Vegtelarij een informatiemarkt waarbij wij iedereen de gelegenheid geven om kennis te maken met onze nieuwe groenspecialisten van Vebego Groen en medewerkers van de gemeente om te praten over de uitdagingen die ons te wachten staan. Ook de gebiedsregisseur zal er zijn. Ze gaan graag met u in gesprek over dit onderwerp en beantwoorden uw vragen. Als u komt neem dan een tegel uit de tuin mee. Deze kan omgeruild worden voor een tuinplant. Ook is er de Klimaattafel van het Waterschap V&V om duidelijk te maken hoe regenwater zich gedraagt in de openbare ruimte.

*Op donderdag 23 mei gaat groep 8 van de Gildeschool bij het Vlinderhuis de hele dag aan de slag met het thema Gezonde Leefomgeving.

*Op zaterdag 25 mei bent u van 14:00 tot 17:00 uur van harte welkom bij de ‘Open dag van Vebego’ aan de Kweekweg 7. Wij hopen u op één van deze dagen te ontmoeten.