28 mei 2024

Nog meer activiteiten in het kader van “de week van de Biodiversiteit”.

Afgelopen week heeft het Vlinderhuis een week gehad vol met activiteiten in het kader van “de week van de Biodiversiteit”. Een compilatie de woensdag en de donderdag.

De week begon op zaterdag 18 mei met de opening van het Vlinderhuis https://lnkd.in/ekhFy2w8

*Op woensdag 22 mei van 16:00 tot 19:00 uur was er bij het Vlinderhuis speciaal voor de inwoners van de wijk de Vegtelarij een informatiemarkt waarbij iedereen de gelegenheid kreeg om kennis te maken met de nieuwe groenspecialisten van Vebego Groen en medewerkers van de Gemeente Epe. Ook de gebiedsregisseur was er. Iedereen kon een tegel meenemen uit zijn eigen tuin deze kon omgeruild worden voor een tuinplant. Er konden vlinders gemaakt worden van plastic wat is gevonden langs de weg en tot granulaat versnipperd in allerlei kleuren. Ook de Klimaattafel van het Waterschap V&V was er om duidelijk te maken hoe regenwater zich gedraagt in de openbare ruimte. Het leukste klusje was denk ik wel het vullen van de No Waste Chair van https://lnkd.in/eqYjGjsG die voor deze dag speciaal naar het Vlinderhuis Epe was gekomen

Op donderdag 23 mei ging groep 8 van de Gildeschool bij het Vlinderhuis de hele dag aan de slag met het thema Gezonde Leefomgeving en het vullen van het insectenhotel die vrijdag 24 mei is geplaatst bij hun op het schoolplein.

Zaterdag 25 mei heeft #hetVlinderhuisEpe tijdens de open dag van Vebego Groen in Epe samen met Woonstichting Triada en de Gemeente Epe de intentieverklaring ondertekend waarmee de intentie om tot een convenant Groene & Gezonde Leefomgeving te komen.

Kortom een hele vruchtbare week.