Expeditie Vlinder Start

We hebben hier ruimte gemaakt voor de bloembollen/vlinderactie van het Vlinderhuis waarin samen met kinderen van bijna alle scholen in de gemeente Epe een vlinder is ontworpen. In de maand november gaan ze samen met het team vrijwilligers van ‘het Vlinderhuis’ een bloembollen veldje van 2X2, in de vorm van die vlinder uitvoeren.

De kinderen hebben ook een naam bedacht voor dit project. De winnende naam is geworden EXPEDITIE VLINDER.
Op 1 november gaat een team vrijwilligers van ‘het Vlinderhuis’ samen met de kinderen de Gildeschool beginnen met het poten. René Blok van het Vlinderhuis en Wethouder Annemiek van Loon geven het startschot voor dit unieke en fleurige project in de Gemeente Epe. De kick-off gebeurt bij de Gildeschool aan de Sint Crusiusweg in Epe. De kinderen en omwonenden kunnen het hele voorjaar van de vrolijke kleuren van de bloemen genieten. En hun leefomgeving nog meer waarderen. En we houden het met elkaar opgeruimd en schoon. Meer lezen?

Van de generale repetitie hebben we alvast een filmpje gemaakt zodat iedereen kan zien wat er gaat gebeuren.

Vlinder XXL bij Leisurelands in Emst (Kievietsveld/Emstergat)

Gisteren 28 januari 2023 hebben we de eerste fase van Expeditie Vlinder afgerond. Met een groep vrienden hebben we 25000 bloembollen in de grond gestopt. De laatste vlinder van 10 bij 10 bij Leisurelands in Emst (Kievietsveld/Emstergat)

Het hele project heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, zowel letterlijk als figuurlijk. Dit was wel zo’n beetje het laatste moment dat het nog kon.
Ook het weer heeft nogal parten gespeeld deze Januari maand. Samen met kinderen van 15 scholen, die de vlinders zelf hebben ontworpen, in de gemeente Epe heeft het Vlinderhuis Epe de laatste maanden keihard gewerkt aan bewustwording in en van onze eigen omgeving. Bij elke school een vlinder van 2 bij 2 en deze grote vlinder. Allemaal gesponsord door plaatselijke betrokken ondernemers en organisaties.