De Bloemenplukbon

Wij weten uit alle lovende en dankbare reacties dat iedereen vorig jaar enorm genoten heeft van de mooie bloemenvelden en de vele vlinders die overal in de gemeente Epe te bewonderen waren.
Deelnemers hebben in 2020 maar liefst voor 10 hectare aan bloemzaad ter bestrijding van de eikenprocessierups ingezaaid. De bloemenvelden waren dan ook alleen te vinden daar waar in een straal van 800 meter een eikenboom staat. Daarnaast zijn er 400 nestkastjes voor kool- en pimpelmezen uitgedeeld.

Iedereen wilde heel graag bloemen plukken maar heeft dat gelukkig niet gedaan. Onze dank daarvoor. En nogmaals onze dank aan alle deelnemers die hun grond ter beschikking hebben gesteld om de 10 hectare bloemenvelden te realiseren. 

Dit jaar hebben veel van de deelnemers besloten om zelf weer in te zaaien. Een deel heeft zich voor een subsidie aangemeld bij het Veluwe Collectief, een deel doet het nu op eigen initiatief en deze maand gaat nog eens twee hectare ingezaaid worden door de Cleantech regio.  
Dit jaar zal er in Epe niet gespoten worden met Xen Tari om de eikenprocessierups te lijf te gaan. Maar behandeling met Nematoden (aaltjes), een milieuvriendelijker oplossing. Wij zijn de Gemeente Epe dankbaar voor dit besluit. In het najaar gaan wij ook weer 400 nestkastjes uitdelen. Nu hebben wij voor de mensen die zo graag een bos bloemen willen plukken ook iets geregeld; namelijk de BLOEMENPLUKBON.

Wil jij in augustus zelf een bos bloemen plukken op een van de bloemenvelden? Word dan Vriend van Het Vlinderhuis en doneer minimaal 20 euro voor het realiseren van 20.000 m2 aan bloemenvelden.

WORD VRIEND

Naast het plukken van een mooie bos bloemen, help je hiermee de biodiversiteit. Bovendien laat je duizenden mensen, die hier langs fietsen en wandelen, de hele zomer meegenieten van de prachtige bloemenvelden en zoemende hommels en bijen en vele fladderende vlinders. Jij krijgt voor je donatie een BLOEMENPLUKBON die je, zodra wij groen licht geven, kan inruilen voor een mooie bos bloemen die je zelf mag plukken in de, speciaal hiervoor ingerichte, ‘Geheime Pluktuin’.